10

Detalii

REGIZOR: Doru Boguta
DISTRIBUTIE: Andrei Aradits, Irina Teodorescu, Leonid Doni, Mirela Oprisor
IMAGINE: Liviu Pojoni jr.
MONTAJ: Dana Bunescu
SUNET: Oliver Sterian
PRODUCATOR: Mihaela Stoian, Daniel Pirvulescu

SINOPSIS SCURTMETRAJ "10"

Suntem in ajunul sarbatorilor de iarna. Dupa o relatie ascunsa de aproape 10 luni de zile Irina hotaraste sa se desparta de Vlad. Ei se inteleg sa se intalneasca intr-un barulet ca sa poata avea o ultima discutie. Intalnirea e emotionanta, pe alocuri devenind tensionata, dat fiind faptul reprosurilor aduse unul altuia.Vlad lovit in orgoliu nu incerca s-o opresca reprosandu-i usurinta cu care a luat decizia de a rupe relatia lor.
Irina la randul ei, plecata de ceva timp din relatia ei in favoarea lui ii reproseaza nehotatarea lui de a o parasi pe actuala lui prietena pentru a o oficializa pe a lor.
Argumentele lui ca deocamdata nu e posibil si ca sa mai aiba putina rabdare ca sa treaca sarbatorile nu o multumesc pe ea.

Vlad crede ca Irina vrea sa se intoarca la fostul ei iubit. Irina ii spune ca nu asta e problema si ca a oboist sa aiba o relatie de amanti. Ca sa detensioneze atmosfera Irina schimba subiectul aducandu-i aminte ca ea l-a rugat si el i-a promis ca in decembrie vor valsa.Vlad o ia si o duce pe acoperisul unui bloc inalt, unde pe o melodie gasita aleatoriu pe mobil ei danseaza sau mai degraba schiteaza un vals.
Momentul este foarte tensionat si plin de emotie trista. Isi i-au ramas bun.
Vlad se retrage spre marginea acoperisului si cand Irina da sa plece el o striga sa mai stea putin.Pe ascuns scoate un inel de logodna pe care-l baga-n gura.

Vlad se intoarce spre Irina si o roaga sa-l lase s-o sarute ultima data. Alergand spre ea, el cade si din greseala inghite inelul. La explicatiile lui ca a inghitit inelul cu care dorea s-o ceara de sotie Irina are un exces de furie reprosandu-i nesimtirea si minciuna lui.
Vlad e disperat.Irina nu mai vrea sa auda de el si pleaca. Vlad e distrus.